images_17_tarta.jpg

Λαχταριστή συνταγή χωρίς απαγορευτικές θερμίδες!

διατροφικές πληροφορίες  ανά 100γρ      ανά μερίδα (100γρ)

ενέργεια/energy       284kcal           284kcal

πρωτεΐνες/protein   7,7γρ.  7,7γρ.

υδατάνθρακες/carbohydrates        32,2γρ.            32,2γρ.

λιπαρά/fat     14,5γρ.            14,5γρ.

Η τάρτα σοκολάτα έχει 435kcal ανά μερίδα 125γρ. με ζάχαρη και πλήρη λιπαρά.

Υλικά για βάση τάρτας

240γρ. Μαργαρίνη, 18γρ. Sweete, 100γρ. Σκόνη Αμυγδάλου, 2 τεμ. Αυγά, 420γρ. Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις, 1 τεμ. Φρέσκια Βανίλια

Εκτέλεση

> Χωρίζουμε την ποσότητα του αλευριού περίπου στη μέση.

> Στον κάδο του μίξερ, χρησιμοποιώντας το φτερό, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τη μισή ποσότητα αλευριού.

> Όσο το μίγμα δουλεύεται στο μίξερ, προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι.

> Όταν το ζυμάρι μας είναι έτοιμο, το ανοίγουμε με πλάστη σε πάχος περίπου 2 χιλιοστών και γεμίζουμε τις φόρμες για τάρτα.

> Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να πάρουν ένα όμορφο, ξανθό χρώμα.

Υλικά για γέμιση σοκολάτας

340γρ. Σοκολάτα Γάλακτος Χωρίς Ζάχαρη Valrhona, 230ml Κρέμα Γάλακτος Light,

3γρ. Sweete, 1/2 τεμ. Φρέσκια Βανίλια, 1/2 τεμ. Κανέλα

Εκτέλεση

> Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα τη βανίλια, τη Sweete και την κανέλα. Αφήνουμε το μίγμα να αρωματιστεί για 30 λεπτά.

> Έπειτα, σουρώνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζυγίζουμε. Εάν έχουμε απώλεια σε βάρος, συμπληρώνουμε κρέμα γάλακτος μέχρι τα 230γρ.

> Την ξαναζεσταίνουμε, τη ρίχνουμε σταδιακά στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με πλαστική σκληρή σπάτουλα, δημιουργώντας μια μάζα ελαστική και γυαλιστερή.

> Τέλος, γεμίζουμε τις τάρτες με τη γέμιση σοκολάτας και διακοσμούμε ανάλογα.

 14 μερίδες

> Μπορούμε να διακοσμήσουμε τις τάρτες με τριμμένο φουντούκι ή αμύγδαλο.