Λαχταριστή συνταγή χωρίς απαγορευτικές θερμίδες!
διατροφικές πληροφορίες ανά 100γρ ανά μερίδα (100γρ)
ενέργεια/energy 284kcal 284kcal
πρωτεΐνες/protein 7,7γρ. 7,7γρ.
υδατάνθρακες/carbohydrates 32,2γρ. 32,2γρ.
λιπαρά/fat 14,5γρ. 14,5γρ.
Η τάρτα σοκολάτα έχει 435kcal ανά μερίδα 125γρ. με ζάχαρη και πλήρη λιπαρά.
Υλικά για βάση τάρτας
240γρ. Μαργαρίνη, 18γρ. Sweete, 100γρ. Σκόνη Αμυγδάλου, 2 τεμ. Αυγά, 420γρ. Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις, 1 τεμ. Φρέσκια Βανίλια
Εκτέλεση
> Χωρίζουμε την ποσότητα του αλευριού περίπου στη μέση.
> Στον κάδο του μίξερ, χρησιμοποιώντας το φτερό, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τη μισή ποσότητα αλευριού.
> Όσο το μίγμα δουλεύεται στο μίξερ, προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι.
> Όταν το ζυμάρι μας είναι έτοιμο, το ανοίγουμε με πλάστη σε πάχος περίπου 2 χιλιοστών και γεμίζουμε τις φόρμες για τάρτα.
> Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να πάρουν ένα όμορφο, ξανθό χρώμα.
Υλικά για γέμιση σοκολάτας
340γρ. Σοκολάτα Γάλακτος Χωρίς Ζάχαρη Valrhona, 230ml Κρέμα Γάλακτος Light,
3γρ. Sweete, 1/2 τεμ. Φρέσκια Βανίλια, 1/2 τεμ. Κανέλα
Εκτέλεση
> Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα τη βανίλια, τη Sweete και την κανέλα. Αφήνουμε το μίγμα να αρωματιστεί για 30 λεπτά.
> Έπειτα, σουρώνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζυγίζουμε. Εάν έχουμε απώλεια σε βάρος, συμπληρώνουμε κρέμα γάλακτος μέχρι τα 230γρ.
> Την ξαναζεσταίνουμε, τη ρίχνουμε σταδιακά στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με πλαστική σκληρή σπάτουλα, δημιουργώντας μια μάζα ελαστική και γυαλιστερή.
> Τέλος, γεμίζουμε τις τάρτες με τη γέμιση σοκολάτας και διακοσμούμε ανάλογα.
14 μερίδες
> Μπορούμε να διακοσμήσουμε τις τάρτες με τριμμένο φουντούκι ή αμύγδαλο.