Υλικά
Για τη βάση:
1 φύλλο ζύμης για τάρτα της Pillsbury
30 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε κομματάκια
1/2 κ.γ. φυτικό λάδι
Για τα καραμελωμένα Macadamia Nuts:
1/4 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ. μέλι + 1 κ.σ. νερό ή 2 κ.σ. σιρόπι καλαμποκιού [corn syrup]
1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο
1/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 φλ. τσαγιού τεμαχισμένα Macadamia Nuts
Για τη γέμιση σοκολάτας:
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
90 γρ. τυρί κρέμα [τύπου Philadelphia]
2 καψουλίτσες βανίλιας
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
Για γαρνίρισμα:
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1/3 φλ. τσαγιού Macademia Nuts χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Για τη βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Στρώνετε το φύλλο για τάρτες σε μια ελαφρώς βουτυρωμένη τατριέρα με αποσπώμενο πάτο 23-25 εκ. περίπου και το ψήνετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε τουλάχιστον για 15 λ να κρυώσει.
Λιώνετε σε μπεν μαρί [ή στα μικροκύμματα ελέγχοντας ανά 8-10 δευτερόλεπτα] τα κομματάκια σοκολάτας με το φυτικό λάδι και αλείφετε με αυτό όλη την επιφάνεια της βάσης. Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει για 20 λ. Αφήνετε τα σκεύη για μπεν μαρί και για να λιώσετε αργότερα και τα 150 γρ. σοκολάτας κουβερτούρας για τη γέμιση.
Για τα καραμελωμένα Macadamia Nuts: Σιγοβράζετε σε μια κατσαρολίτσα τη ζάχαρη και το μέλι με το νερό ή το σιρόπι καλαμποκιού, για 4-6 λ και προσθέτετε το βούτυρο, τη κρέμα γάλακτος και τους ξηρούς καρπούς. Συνεχίζετε το βράσιμο για 4 λεπτά ανακατεύοντας. Όπως είναι ζεστό και ρευστό το μείγμα το ρίχνετε πάνω από το φύλλο με τη λιωμένη σοκολάτα και το απλώνετε παντού. Αφήστε στο ψυγείο για 20 λ να κρυώσει.
Για τη γέμιση σοκολάτας: Σε μεγάλο μπολ βάζετε το 1 φλ. ζάχαρη άχνη, το τυρί κρέμα και τη βανίλια και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. Λιώνετε και την υπόλοιπη σοκολάτα [150 γρ.] στο μπεν μαρί, τη προσθέτετε στο μείγμα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
Σε καθαρό μπολ χτυπάτε το 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Τη προσθέτετε τμηματικά στο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ, από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθεί. Στρώνετε και ισιώνετε το μείγμα στο ταψί πάνω τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Τη βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 2-3 ώρες.
Για το γαρνίρισμα: Χτυπάτε το 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος πλήρης με τη ζάχαρη άχνη σε πηχτή σαντιγί. Γαρνίρετε με τη σαντιγί και πασπαλίζετε με τους χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς.
πηγή: sintayes.gr