Υλικά
Βούτυρο 125 γρ
Άχνη ζάχαρη 100 γρ
Κακάο 50 γρ
Μπισκότα πτι-μπερ 1/2 πακέτο τριμμένα
Φράουλες 6 – 7 ολόκληρες κομμένο το κάτω μέρος
Μπράντυ 1/2 φλυτζανάκι
Αμύγδαλα 2 κουταλιές σούπας τριμμένα
Αμύγδαλα φιλέ για πασπάλισμα προαιρετικά
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα καλά στο μπλέντερ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κακάο, ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά τα υλικά μας και κατεβάζουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το μπράντυ, τα τριμμένα μπισκότα και τα αμύγδαλα, τα ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα μας.Όταν σφίξει στρώνουμε στον πάγκο μας μεμβράνη, απλώνουμε το μισό μείγμα, βάζουμε μια σειρά με φράουλες (έχουμε κόψει λίγο την κάτω πλευρά τους ώστε να είναι ενωμένες όταν τις στρώσουμε) και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Τυλίγουμε σε ρολό με την μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες . Αργότερα πασπαλίζουμε με αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικά), το κόβουμε και το απολαμβάνουμε.
πηγή: chefoulis.gr