images_20_profiterol.jpg

Ποιος είπε ότι το προφιτερόλ είναι απαγορευμένο γλυκό όταν κάνεις ισορροπημένη διατροφή; Απολαύστε το αγαπημένο σας γλυκό με λιγότερες από 200 θερμίδες!

Διατροφικές πληροφορίες  ανά 100γρ      ανά μερίδα  (120γρ)

ενέργεια/energy       162kcal           195kcal

πρωτεΐνες/protein   5,2γρ.  6,2γρ.

υδατάνθρακες/carbohydrates        11,3γρ.            13,6γρ.

λιπαρά/fat     10,5γρ.            12,7γρ.

Το προφιτερόλ έχει 356kcal ανά μερίδα 125γρ. με ζάχαρη και πλήρη λιπαρά.

Υλικά για σουδάκια

100ml Γάλα 1,5% Λιπαρά, 100ml Νερό, 90γρ. Μαργαρίνη, 3γρ. Sweete, 2γρ. Αλάτι, 110γρ. Αλεύρι Πολυτελείας 55%,    4 τεμ. Αυγά

Εκτέλεση

> Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το νερό, τη μαργαρίνη, τη Sweete και το αλάτι.

> Αφού βράσουν, προσθέτουμε το αλεύρι και με μια κουτάλα ανακατεύουμε καλά το μίγμα μέχρι να γίνει ζυμάρι για 2 περίπου λεπτά.

> Έπειτα, αδειάζουμε το ζυμάρι στον κάδο του μίξερ με το φτερό ή σε ένα μπολ και ανακατεύοντας προσθέτουμε ένα προς ένα τα αυγά.

> Αφού έχουμε ρίξει όλα τα αυγά και το ζυμάρι μας είναι έτοιμο, με σακούλα ζαχαροπλαστικής και στρογγυλό κορνέ, κόβουμε τα σουδάκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40 λεπτά.

Yλικά για κρέμα βανίλια

4 τεμ. Κρόκοι Αυγών, 6γρ. Sweete, 40γρ. Κορν Φλάουερ 1 τεμ. Φρέσκια Βανίλια, 500ml Γάλα 1,5% Λιπαρά

Eκτέλεση

> Βράζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα για να μην κολλήσει το μίγμα.

> Αδειάζουμε την κρέμα βανίλιας σε ένα μπολ και αφαιρούμε τη φρέσκια βανίλια.

> Αφήνουμε λίγο την κρέμα να κρυώσει, την ανακατεύουμε ξανά με το σύρμα και με σακούλα ζαχαροπλαστικής γεμίζουμε τα σουδάκια.

Yλικά για σάλτσα προφιτερόλ

450ml Κρέμα Γάλακτος Light, 250γρ. Κουβερτούρα Χωρίς Ζάχαρη Valrhona

Eκτέλεση

> Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων.

> Έπειτα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε στη λιωμένη κουβερτούρα σε 2 δόσεις ανακατεύοντας με σπάτουλα.

Mοντάρισμα

> Σε ένα μπολ ή σε μια πιατέλα, στήνουμε τα σουδάκια με κρέμα βανίλιας σε σχήμα πυραμίδας, τοποθετώντας ενδιάμεσα σε κάθε στρώση μους σοκολάτα για να κολλήσουν μεταξύ τους.

> Τελειώνουμε το προφιτερόλ, περιχύνοντας τα σουδάκια με τη σάλτσα σοκολάτας.

> Το αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και έπειτα το σερβίρουμε.

 18 μερίδες

  • Eάν θέλουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμα σουδάκια του εμπορίου.