Υλικά
800 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά
500 γρ. [1 βάζο] κρέμα πραλίνας
2 1/2 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
1 κ.σ. ζεστό νερό
Για γαρνίρισμα: [προαιρετικά]
σαντιγί, σκόνη κακάο, ξηροί καρποί
Εκτέλεση
Βάζετε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, τη κρέμα γάλακτος με τη Nutella και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η Nutella και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα.
Σε μεταλικό μπολ βάζετε τη 1 κ.σ. ζεστό νερό και τη ζελατίνη και το τοποθετείτε σε μπεν μαρί. Το ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει τελείως η ζελατίνη. Ρίχνετε τη λιωμένη ζελατίνη στο μείγμα Νουτέλας / κρέμας γάλακτος και ανακατεύετε συνεχώς να ενσωματωθεί.
Παίρνετε 6 ποτήρια [χωρητικότητας 3/4 φλ. τσαγιού περίπου] και τα γεμίζετε ισομερώς με τη κρέμα. Τοποθετείτε τη κρέμα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά. Σερβίρετε γαρνίροντας προαιρετικά, με σαντιγί, σκόνη κακάο, ξηρούς καρπούς.
πηγή: sintayes.gr