Πλιγούρι με μύδια (Salma)

images_19_pligouri-me-mydia-salma-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

20 τεμ μύδια με κέλυφος 
1 ποτήρι πλιγούρι χοντρό 
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ποτήρι νερό
3 ντομάτες μεγάλες ψιλοκομμένες
7 κ.σ ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι
1/2 κ.γ κανέλα κοφτό
Μαϊντανός προαιρετικά

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις τριχούλες από τα μύδια, τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.Πλένουμε το πλιγούρι και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει. Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να σοταριστεί ,προσθέτουμε το πλιγούρι και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Βάζουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι,πιπέρι, λίγο κανέλα, προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα μύδια και τα ψήνουμε μέχρι να τραβήξουν όλα τα υγρά. Σκεπάζουμε με πετσέτα την κατσαρόλα και σερβίρουμε ζεστό πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

πηγή: chefoulis.gr