Παρφέ γιαουρτιού διαίτης με φυσικό γλυκαντικό stevia

images_19_792_Hero-638x350.jpg

Υλικά

1 [200 γρ.] γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
6 κ.σ. φυσικό γλυκαντικό stevia
2 κ.γ. μέλι
200 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί
1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη μπάρα δημητριακών μιούλσι *
1/2 κιλό καθαρισμένα φρούτα εποχής κομμένα σε μικρά κομματάκια

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τοποθετείτε το γιαούρτι, το φυσικό γλυκαντικό stevia και το μέλι και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός, σε μέτρια ταχύτητα για 2′ μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ να ομογενοποιηθούν. Άν δεν σερβίρετε αμέσως αφήνετε τη γιαουρτόκρεμα στο ψυγείο.
Όταν πρόκειται να σερβίρετε, κόβετε τα φρούτα εποχής της αρεσκείας σας και βάζετε σε ψηλά κολονάτα ποτήρια ή μπολ στρώσεις κρέμας γιαουρτιού, θρυμματισμένα κομματάκια μπάρας δημητριακών και φρέσκα φρούτα εποχής, αρεσκείας σας. Σερβίρετε και απολαύστε ένα δροσερό ανάλαφρο και υγιεινό γλυκό με λίγες θερμίδες.

* Προαιρετικά, αντικαταστήστε τη μπάρα δημητριακών με χονδροκομμένα καρύδια και μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη.

πηγή: sintayes.gr