Υλικά
1 φύλλο σφολιάτα
400 γρ. έμενταλ ή κασέρι
κρόκο από 1 αυγό
βούτυρο για το ταψί
λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα [προαιρετικά]
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί.
Κόβουμε το τυρί σε χονδρά κομμάτια, περίπου 1 εκ. πάχος.
Απλώνουμε το φύλλο στο πάτο του ταψιού έτσι ώστε το μισό να προεξέχει και μοιράζουμε το τυρί σε όλη την επιφάνεια του φύλλου που είναι μέσα στο ταψί.
Με ένα πινελάκι [ή με το χέρι] αλείφουμε με νερό τις άκρες του φύλλου για να κολλήσει καλύτερα. Διπλώνουμε το φύλο που προεξέχει και πιέζουμε τις άκρες με τα δάχτυλα ώστε να κολλήσει καλά το γείσο του φύλλου.
Διαλύουμε το κρόκο σε ένα μικρό μπολάκι με το πινέλο και αλείφουμε την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε [προαιρετικά] με το σουσάμι τη βάζουμε στο φούρνο και τη ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει το φύλλο και από πάνω και από κάτω.
πηγή: sintayes.gr