Υλικά
Πένες 500 γρ
Ρεγκάτο 150 γρ τριμμένο
Μοτσαρέλα 150 τριμμένη
Πεπερόνι 200 γρ ψιλοκομμένο
Μαγιονέζα 2 κουταλιές σούπας
Γάλα 100 ml
Αυγό 1 τεμ
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους και τις σουρώνουμε. Τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και τα ανακατεύουμε εκτός από το γάλα και το αυγό. Κρατάμε λίγο τριμμένο τυρί και λίγες φέτες πεπερόνι κομμένες ροδέλες (περίπου 6-8). Αφού τα ανακατέψουμε όλα μαζί καλά τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρέξ και πασπαλίζουμε με το τυρί που κρατήσαμε. Χτυπάμε το γάλα με το αυγό , περιχύνουμε και τέλος τοποθετούμε τις φέτες πεπερόνι (6-8 που κρατήσαμε) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς , μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε ζεστό και το απολαμβάνουμε.
πηγή: chefoulis.gr