Υλικά
500 γρ. κιμά κοτόπουλο
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3/4 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο [προαιρετικά]
1/3 φλ. τσαγιού σάλτσα μπάρμπεκιου [έτοιμη]
8 φέτες μπέϊκον κομμένες στη μέση
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε το κιμά, το αυγό, το σκόρδο, το τρίμμα φρυγανιάς, το ψιλοκομμένο βασιλικό, το σχοινόπρασο, 2 κ.σ. λάδι, τη μισή σάλτσα μπάρμπεκιου και αλατοπίπερο.
Ζυμώνετε πολύ καλά και πλάθετε μπιφτέκια 2 εκ. πάχους περίπου. Κόβετε τα άκρα από το μπέϊκον [το υπόλοιπο το αφήνετε στο ψυγείο για άλλη χρήση] ώστε να μείνει το κεντρικό κομμάτι μόνο, τυλίγετε κάθε μπιφτέκι με το μπέϊκον που το σταθεροποιείτε με μια οδοντογλυφίδα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C ή στους 160 ° C στον αέρα. Ζεσταίνετε λάδι σε τηγάνι και σοτάρετε τα μπιφτέκια για 1-2 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να ροδίσουν και σταθεροποιηθεί το μπέϊκον.
Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα βάζετε σε λαδωμένο ταψί, τα αλείφετε με σάλτσα μπάρμπεκιου και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10′ από κάθε πλευρά, περιχύνοντάς τα με την υπόλοιπη σάλτσα στα μισά του ψησίματος.
πηγή: sintayes.gr