Μους σοκολάτα bitter

images_20_mous2.jpg

Για του λάτρεις της bitter σοκολάτας!

διατροφικές πληροφορίες  ανά 100γρ      ανά μερίδα (107γρ)

ενέργεια/energy       247,3kcal        264,6kcal

πρωτεΐνες/protein   5,3γρ.  5,7γρ.

υδατάνθρακες/carbohydrates        11,7γρ.            12γρ.

λιπαρά/fat     20,5γρ.            21,9γρ.

Η μους σοκολάτα έχει 400kcal ανά μερίδα 110γρ. με ζάχαρη και πλήρη λιπαρά.

Υλικά

450ml Κρέμα Σαντιγί 35%, 325γρ. Κουβερτούρα Χωρίς Ζάχαρη Valrhona, 150ml Γάλα 1,5% Λιπαρά,

100ml Κρέμα Γάλακτος Light, 3 τεμ. Κρόκοι Αυγών, 3γρ. Sweete, 100γρ. Καβουρδισμένα Φουντούκια

Εκτέλεση

> Βάζουμε το γάλα, τη light κρέμα γάλακτος και τη Sweete σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν μια βράση.

> Έπειτα, έχοντας βάλει τους κρόκους σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μίγμα που έχουμε ήδη βράσει και ανακατεύουμε.

> Βάζουμε ξανά όλο το μίγμα στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά προκειμένου να παστεριωθούν οι κρόκοι.

> Κατεβάζουμε το μίγμα από τη φωτιά και το σουρώνουμε αμέσως σε ένα μπολ.

> Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μισή περίπου ποσότητα μίγματος στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε με σύρμα, έπειτα προσθέτουμε και το υπόλοιπο μίγμα και ξανανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί καλά.

> Σε ένα μπολ που έχουμε βάλει την κρέμα σαντιγί, ρίχνουμε το μίγμα της κουβερτούρας και τα καβουρδισμένα φουντούκια, και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

> Έπειτα, σερβίρουμε σε ποτηράκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η μους.

> Αφού σταθεροποιηθεί η μους μπορούμε να τη διακοσμήσουμε με τρίμμα σοκολάτας και σπασμένα φουντούκια.

 11 μερίδες

> Όταν ξαναβάζουμε το μίγμα στη φωτιά για να παστεριωθούν οι κρόκοι, πρέπει να προσέξουμε να μην βράσει το μίγμα. Για όσους έχουν θερμόμετρο μαγειρικής, η θερμοκρασία πρέπει να φτάσει αλλά όχι να ξεπεράσει τους 82-85°C.

> Μπορούμε εάν επιθυμούμε να αρωματίσουμε τη μους μας με ξύσμα πορτοκάλι ή ξύσμα λεμόνι, ή οποιοδήποτε μπαχαρικό της αρεσκείας μας.