Λεμονόκρεμα (lemon curd)

images_20_lemon-curd-ck-524037-x-420x350.jpg

Υλικά

3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
2 μεγάλα αυγά
2/3 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού [περίπου 3 μεγάλα λεμόνια]
2 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τα αυγά και σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα, για 3 περίπου λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το βούτυρο και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο, ανακατεύοντας συνεχώς, για 5 λεπτά περίπου μέχρι να έχετε μια λεία, ελαφρώς πηχτή κρέμα [η κρέμα θα πήζει όσο θα κρυώνει]. Κατεβάζετε τη κρέμα από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει.

Σημείωση: Διατηρείται στο ψυγείο, σε βαζάκι, για 1 1/2 μήνα.

πηγή: sintayes.gr