Υλικά
1 κιλό σουπιές, κατά προτίμηση φρέσκιες
1 κιλό σπανάκι κατά προτίμηση φρέσκο
3/4 φλ.τσ. ελαιόλαδο
1 φλ.τσ. λευκό κρασί
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ ή 3-4 φρέσκιες ντομάτες
Λίγο άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τις σουπιές. Τις κόβουμε σε λωρίδες και χωρίζουμε στα δύο το τμήμα με τα πλοκάμια τους. Τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι. Το χοντροκόβουμε και το αφήνουμε και αυτό να στραγγίξει.
Χονδροκόβουμε επίσης το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε κρεμμύδια για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τις σουπιές και σοτάρουμε 6-8 λ ανακατεύοντας.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2′-3′ σε δυνατή φωτιά. Κατόπιν χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να ψηθούν 30′-40΄.
Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν τελείως οι σουπιές και να μείνουν με το λάδι τους.
πηγή: sintayes.gr