Μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνα και γιαούρτι σε 15′

images_17_Banana-yogurt-tart-2-427x350.jpg

Υλικά

Για τη βάση:
450 γρ. μπισκότα βουτύρου τύπου πτι μπερ θρυμματισμένα
250 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
Για τη κρέμα:
3 μεγάλες μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό [2% λιπαρά]
2 κ.σ. μέλι
50 ml κονιάκ
1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
1 φακελάκι ζελέ μπανάνα
100 γρ. τρούφα σοκολάτας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Για τη βάση: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και τα ανακατεύουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη. Τοποθετούμε ένα στρογγυλό τσέρκι [ή ταψάκι με λαδόχαρτο] 23 εκ, σε μεγάλη πιατέλα και στρώνουμε μέσα ομοιόμορφα τη μπισκοτένια βάση.
Για τη κρέμα μπανάνας: Ετοιμάζουμε πρώτα το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το αφήνουμε να κρυώσει, μέχρι να πήξει ελαφρά και να αποκτήσει την υφή του μελιού.
Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο multi μαζί με το μέλι, το κονιάκ και τη ζάχαρη. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε και το ζελέ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
Αδειάζουμε πάνω από τη μπισκοτένια βάση το μείγμα της κρέμας μπανάνας το ισιώνουμε στην επιφάνεια και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να κρυώσει. Μετά το ξεφορμάρουμε το γαρνίρουμε με τη τρούφα σοκολάτας και το σερβίρουμε.

πηγή: sintayes.gr