Ψητά φιλετάκια χοιρινού με πάπρικα και μέλι

images_13_lg-honey_mustard.jpg

Υλικά

1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε φιλετάκια (από λαιμό ή ψαρονέφρι)
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά ή μπούκοβο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε καλά σε ένα μεγάλο μπολ το χοιρινό και τα υπόλοιπα υλικά, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το ξύσμα με το χυμό λεμονιού, το μέλι, τη πάπρικα και το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Ακουμπάμε το κρέας στη ζεσταμένη και λαδωμένη σχάρα ή στο γκριλ ψησίματος ή στα κάρβουνα. Αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με πλούσια ανάμεικτη σαλάτα ή με βραστά λαχανικά όπως μπρόκολο, αντίδια και πατάτες.

πηγή: sintayes.gr