Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

images_15_braised-octopus-640x378-638x350.jpg

Υλικά

1 χταπόδι ενός κιλού περίπου φρέσκο ή κατεψυγμένο
1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κ.γ. ζάχαρη
Μια πρέζα μπαχάρι
2-3 στικ γαρύφαλλα
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
3/4 φλιτζανιού λάδι
1-2 φύλλα δάφνης
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση 

Καθαρίζω καλά το χταπόδι, αφαιρώντας τα δόντια και τα μάτια. Κόβω το χταπόδι σε κομμάτια-μπουκιές και το αφήνουμε να στραγγίξει.
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το χταπόδι και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα τα ντοματάκια, τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, το μπαχάρι,τη δάφνη, τον μαϊντανό, τα γαρυφαλάκια, νερό, λίγο αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Μόλις μαλακώσει το χταπόδι και είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε 1-2 ποτήρια ζεστό νερό [ανάλογα με το ζωμό που υπάρχει ήδη μέσα στη κατσαρόλα – μη βάλετε από την αρχή πολύ νερό και παραβράσει το μακαρονάκι -προσθέστε το σταδιακά] και ρίχνουμε το μακαρονάκι. Βράζετε το φαγητό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει το μακαρονάκι.
Σερβίρουμε σε μερίδες και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

πηγή: sintayes.gr