Υλικά
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1/2 κιλό τυρί φέτα
2-3 φλ. τσαγιού μπεσαμέλ
5-6 αβγά
πιπέρι
3/4 φλιτζανιού βούτυρο ή μαργαρίνη για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ τα αβγά της βασικής συνταγής αλλά 5-6 αβγά. Προσθέτετε και το μοσχοκάρυδο ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη μπεσαμέλ να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη φέτα και και την τρίβετε σε μέτρια κομμάτια με πιρούνι ή με τα χέρια σας. Ρίχνετε τη φέτα στη μπεσαμέλ και ανακατεύετε.
Βουτυρώνετε το ταψί και στρώνετε τα μισά φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντάς τα ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνετε από πάνω τη γέμιση και τη σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας τα οποία επίσης βουτυρώνετε.
Με ένα κοφτερό μαχαιράκι χαράζετε μόνο τα επάνω φύλλα της πίτας σε τετράγωνα ή μπακλαβαδωτά κομμάτια, φροντίζοντας να μη φτάσει το μαχαίρι μέχρι τα κάτω φύλλα.
Τοποθετείστε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνετε τη πίτα σας για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί καλά από τη κάτω πλευρά και να να ροδίσει η επιφάνειά της.
πηγή: sintayes.gr