Υπέροχο μπισκοτογλυκό με φράουλες ψυγείου

images_15_3-strawberry-icebox-cake-layers-recipe-no-bake-summer-refreshing-graham-crackers-better-baking-bible-560x350.jpg

Υλικά

900 γρ. φράουλες σε φέτες
3 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. βανίλια σκόνη
28 μπισκότα τύπου πτι μπερ
σιρόπι σοκολάτας για το γαρνίρισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση

Χτυπήστε τα 3 φλ. κρέμας γάλακτος στο μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να στέκεται. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα για 2′ μέχρι να ενσωματωθούν.
Στρώνετε μια μικρή ποσότητα του μείγματος σαντιγί σε ένα πυρέξ 20 X 30 εκ. περίπου και απλώνετε από πάνω μια στρώση μπισκότα. Βάζετε ακόμα μια μικρή στρώση σαντιγί και μετά μια στρώση από τις κομμένες σε φέτες φράουλες. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να έχετε τέσσερα στρώματα μπισκότων.
Χτυπάτε το υπόλοιπο 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και καλύπτετε το γλυκό σας. Το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να μαλακώσουν τα μπισκότα. Το περιχύνετε προαιρετικά με σιρόπι σοκολάτας και το απολαμβάνετε.

πηγή: sintayes.gr