Υλικά
400 γρ φακές κόκκινες
1 τεμ καρότο τριμμένο
1 πατάτα κομμένη σε μικρά καρέ
1κρεμμύδι ξερό τριμμένο
2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
4 κ.σ ελαιόλαδο κουταλιές σούπας
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Αλάτι – πιπέρι
1 πάπρικα πρέζα
Ρίγανη
Μαϊντανός για πασπάλισμα
1 λίτρο νερό λίτρο
1 τεμ κύβος λαχανικών διαλυμένος στο νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις φακές και τις ξεπλένουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι,τα φρέσκα κρεμμύδια,το σκόρδο,το καρότο, την πατάτα και τα σοτάρουμε λίγο. Προσθέτουμε τις φακές και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Αδειάζουμε μέσα το νερό που λιώσαμε τον κύβο, προσθέτουμε την πάπρικα,αλάτι-πιπέρι , ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Τέλος βάζουμε την ρίγανη, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη ανάλογα πόσο πηκτή ή αραιή θέλουμε να είναι η σούπα μας. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό κι είναι έτοιμες για σερβίρισμα.
* Αν θέλουμε μπορούμε να πολτοποιήσουμε την σούπα μας με ράβδο χειρός για να γίνει βελουτέ.
πηγή: chefoulis.gr