Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 φλ. τσαγιού βούτυρο [μισό γάλακτος/ μισό μαργαρίνη]
600 γρ. σταγόνες σοκολάτας [300 γρ. κουβερτούρας + 300 γρ. γάλακτος]
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα [προαιρετικά]
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα ταψί 32 X 22 εκ. περίπου. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τις δύο ειδών σταγόνες σοκολάτας.
Στρώνετε στο ταψί τα μισά φύλλο κρούστας, βουτυρωμένα ένα ένα. Πασπαλίζετε από πάνω ισομερώς τις σταγόνες σοκολάτας και καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας βουτυρωμένα και αυτά ένα ένα.
Αλείφετε με το πινέλο και το επάνω φύλλο με το βούτυρο και με ένα μαχαίρι χαράζετε τα επάνω φύλλα σε 24 κομμάτια [6 λωρίδες στη κάθετη πλευρά του ταψιού και 4 λωρίδες στην οριζόντια]
Ψήνετε τη σοκολατόπιτα για 40′-50′ μέχρι να γίνει το φύλλο τραγανό και ροδοκόκκινο, το βγάζετε, το αφήνετε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρετε πασπαλίζοντας, προαιρετικά, με ζάχαρη άχνη.
πηγή:sintayes.gr