Σαγανάκι φούρνου με λουκάνικα και αυγά

images_13_67246-638x340.jpg

Υλικά

2 λουκάνικα χωριάτικα 400 γρ. περίπου σε φετούλες 
1 πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια
2 πράσα σε λεπτές φέτες
4-8 αυγά
6 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γρ. γραβιέρα σε κυβάκια
μπούκοβο καυτερό [προαιρετικά]
αλάτι, πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζετε τα πράσα με ελάχιστο νεράκι και αφού πιουν το νεράκι προσθέτετε το λάδι και τις πιπεριές και σοτάρετε να μαλακώσουν κι αυτές λίγο.
Ρίχνετε τις φετούλες του λουκάνικου να ανακατευτούν με τα υπόλοιπα υλικά και, αν χρησιμοποιήσετε, προσθέτετε το καυτερό μπούκοβο.
Μοιράζετε το μείγμα των πράσων και του λουκάνικου σε τέσσερα ατομικά σαγανάκια κι ανάμεσά τους μοιράζετε και τα κυβάκια του τυριού. Σπάζετε από πάνω ένα ή δύο αυγά μέσα σε κάθε σκεύος, αλατίζετε και ψήνετε τα σαγανάκια στον φούρνο μέχρι να ψηθούν τα αβγά και να σφίξει το ασπράδι.
Σερβίρετε τα σαγανάκια ζεστά μόλις βγουν από το φούρνο πάνω σε πιάτα, πασπαλίζοντας τα αβγά με γλυκιά πάπρικα. Συνοδεύετε με χωριάτικο ψωμί, φρέσκο ή ψημένο ελαφρά.

πηγή: sintayes.gr