Υλικά
1 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
1/2 κοφτό κ.γ. αλάτι
1/2 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. ξύδι
4 γρ. ξηρή μαγιά [1/2 κ.σ. περίπου]
1/2 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
200 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
φυτικό λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και σχηματίζουμε μια λακούβα στη μέση. Ρίχνουμε το ξίδι, τη μαγιά, το λάδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό * –μπορεί να χρειαστεί λίγο λιγότερο ή περισσότερο-. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Θρυμματίζουμε τη φέτα με πιρούνι. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μπάλες στο μέγεθος μανταρινιού. Απλώνουμε λίγο αλεύρι σε επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε με τον πλάστη ένα λεπτό φύλλο. Πασπαλίζουμε με φέτα όλη την επιφάνεια. Διπλώνουμε το φύλλο κλείνοντας τις άκρες προς το κέντρο, δημιουργώντας ένα πουγκί και απλώνουμε πάλι το ζυμάρι σε κυκλικό σχήμα πατώντας το με το χέρι μας το οποίο έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο. [Δώστε σχήμα και εμφάνιση στο τηγανόψωμο πιέζοντας την άκρη του γύρω-γύρω με ένα πιρούνι.]
Τηγανίζουμε τα τηγανόψωμα σε ζεστό ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά.
πηγή: sintayes.gr