Υλικά
700 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
3 κ.σ ντοματοπολτός
Αλάτι-πιπέρι
1/2 κ.γ κανέλα
1 φλιτάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 πακέτο κριθαράκι
2 1/2 ποτήρια νερού νερό
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Μόλις ασπρίσει το κρεμμύδι, ρίχνουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.Προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας,το αλατοπίπερο και την κανέλα.Βάζουμε 1/2 ποτήρι νερό και το αφήνουμε να ψηθεί για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 ακόμα ποτήρια νερό, το αφήνουμε να αρχίσει να κοχλάζει και βάζουμε το κριθαράκι μας. Χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό και ψήνουμε μέχρι να είναι έτοιμο το κριθαράκι και το απολαμβάνουμε ζεστό.
πηγή: chefoulis.gr