Κασερόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο

images_11_Kaseropita-giaourti-2-480x350.jpg

Υλικά

400 γρ. κασέρι τριμμένο
150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, με 2% λιπαρά
150 γρ. καλαμποκάλευρο
3 αυγά μεσαίου μεγάθους
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και λαδώνουμε καλά ένα ταψί μεσαίου μεγέθους.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα τυριά και το γιαούρτι. Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο, καθώς και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε τέλος το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε λίγη ώρα ακόμα.
Στρώνουμε την πίτα σε ένα μεσαίο ταψί και ισιώνουμε λίγο την επιφάνειά της με την ανάποδη ενός κουταλιού. Την ψήνουμε για 45-50′ περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει προτού την κόψουμε.

πηγή: sintayes.gr