10 διατροφικοί μύθοι που πιστεύατε μέχρι σήμερα!

images_10_6163240_m.jpg

9. Ο καφές με γάλα είναι πιο ελαφρύς

Αντίθετα με όσα πιστεύατε μέχρι σήμερα, το γάλα κάνει τον καφέ πιο «βαρύ» και όχι πιο «ελαφρύ». Και αυτό οφείλεται στον συνδυασμό της καφεΐνης με την καζεΐνη (πρόκειται για πρωτεΐνη του γάλακτος) που δημιουργεί αδιάλυτους θρόμβους, οι οποίοι δεν μπορούν να διασπαστούν εύκολα από τα γαστρικά υγρά. Επίσης, το πόσο βαρύς η ελαφρύς είναι ένας καφές εξαρτάται από το είδος και την ποικιλία του καφέ καθώς και από την ανεκτικότητα του κάθε οργανισμού στην καφεΐνη.