Φαγκρί κρασάτο με μανιτάρια

images_4_fagkri-krasato-me-manitaria-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

1 κιλό φαγκρί 1 φρέσκο ή κατεψυγμένο
100 γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες και αλατισμένα
1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί 
2 κ.σ βούτυρο ή  4 κ.σ ελαιόλαδο 
1 τεμ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Αλάτι – πιπέρι
2-3 κλωνάρια μαϊντανός ψιλοκομμένα προαιρετικά

Για την σος

1 κ.γ μουστάρδα 
2 κ.σ λεμόνι 
1/2 κ.γ ρίγανη
1 κ.σ ελαιόλαδο ή 1/2 κουταλιά σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το ψάρι,το πλένουμε, το χαράζουμε, το βάζουμε να στραγγίξει και το αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε σε ένα ταψί το βούτυρο ή το ελαιόλαδο και τοποθετούμε στον πάτο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Από πάνω βάζουμε το ψάρι,προσθέτουμε το κρασί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά. Κατά την διάρκεια του ψησίματος το αλείφουμε με την βοήθεια πινέλου συνέχεια με την σος (για την σος χτυπάμε απλά όλα τα υλικά μαζί). Στα τελευταία 8 λεπτά βάζουμε τα αλατισμένα μανιτάρια γύρω από το ψάρι να ψηθούν όλα μαζί. Μόλις είναι έτοιμα βγάζουμε από τον φούρνο, σερβίρουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά) και περιχύνουμε με την υπόλοιπο σος. Σερβίρεται ζεστό.

πηγή: chefoulis.gr