Υλικά
6 θήκες για τάκος
400 γρ. κιμά
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα μαζί με το χυμό τους
1/2 κ. γ. κύμινο
1/2 κ. γ. πάπρικα
1/2 κ. γ. τσίλι
Αλάτι και πιπέρι
Για το σερβίρισμα
4-5 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
150 γρ. Total
150 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε τον κιμά και το κρεμμύδι. Τα μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και τα μπαχαρικά. Αλατοπιπερώνουμε τον κιμά σύμφωνα με τα γούστα μας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τον αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
Μοιράζουμε τον κιμά στις θήκες για τάκος, προσθέτουμε μαρούλι, ντομάτα, Total και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τσένταρ.
AΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟ