Σουφλέ λαχανικών

images_10_soufle_1-600x350.png

Υλικά

100 γραμμάρια βούτυρο
8 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
3 αβγά
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
150 γραμμάρια φέτα τριμμένη
150 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο
3 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε ροδέλες
3 πιπεριές Φλωρίνης σε φέτες
2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
2 κ.σ. βασιλικό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφουμε ένα πυρίμαχο ταψί με τη μισή ποσότητα βουτύρου και τοποθετούμε τα ψωμάκια του τοστ και σε όλο το ταψί μας.
Ψήνουμε στο φούρνο τις μελιτζάνες, κολοκυθάκια και πιπεριές στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια βάζουμε τα ψημένα λαχανικά εναλλάξ στο ταψί δηλαδή πάνω από τα ψωμάκια τοποθετούμε μια στρώση μελιτζάνες, από πάνω μία στρώση κολοκυθάκια, από πάνω της πιπεριές και τις ντομάτες όλα αλατοπιπερωμένα, έπειτα προσθέτουμε τις φέτες ντομάτας, τον βασιλικό και τα 3/4 από τα τριμμένα τυριά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος και τα αβγά μαζί με ανάλογο αλατοπίπερο. Περιχύνουμε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος πάνω από όλα τα υλικά μας, ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί που μας έμεινε πάνω από την κρέμα γάλακτος και τέλος περιχύνουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο πάνω από το ταψί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

πηγή: sintayes.gr