Σουπιές φρικασέ

images_9_soupies-frikase-chefoulis.gr_-600x407.jpg

Υλικά

1 1/2 κιλό σουπιά
1 1/2 κιλό σπανάκι
3 τεμ μαρούλι ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4 τεμ κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
6- 7 κ.σ ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι – δυόσμο
1 τεμ φύλλο δάφνης
1 μικρό κρεμμύδι για το βράσιμο
Λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση 

Καθαρίζουμε την σουπιά , την πλένουμε και την βράζουμε για 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό μαζί με το φύλλο δάφνης και το μικρό κρεμμύδι. Αφού μαλακώσει την στραγγίζουμε, την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια (το νερό που έβρασε το κρατάμε). Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τα κομμάτια της σουπιάς, τα σοτάρουμε όλα μαζί και τέλος βάζουμε το σπανάκι (πλυμένο , καθαρισμένο) και τα ψιλοκομμένα μαρούλια. Τα σοτάρουμε όλα μαζί, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε τον δυόσμο,τον άνηθο, ανακατεύουμε και τέλος βάζουμε λίγο από το ζουμί που βράσαμε την σουπιά (όσο χρειάζεται ίσα να σκεπάζει το φαγητό μας) κι αφήνουμε να ψηθεί για 15 – 20 λεπτά. Σερβίρεται ζεστό με λεμονάκι και το απολαμβάνουμε.

πηγή: chefoulis.gr