Υλικα
1 κιλό πατάτες
4 αυγά βρασμένα σφιχτά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
200 γρ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό Total 2%
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα καυτερή
1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα)
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατατούλες. Αν θέλουμε τις αφήνουμε με τη φλούδα.
Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε λίγο.
Κόβουμε τα αυγά στα τέσσερα.
Xτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της sauce.
Aφού κρυώσουν λίγο οι πατάτες, τις ανακατεύουμε με τη sauce, τις τοποθετούμε σε μπολ και βάζουμε από πάνω τα αυγά.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟ