Λαζάνια με μυζήθρα και μανιτάρια

images_06-600x350.jpg

Υλικά 

1 πακέτο φύλλα λαζάνια
800 γρ. τριμμένη πικάντικη μυζήθρα *
500 γρ. μανιτάρια φρέσκα
2 αυγά χτυπημένα
70 γρ. μπέϊκον
2 σκελίδες σκόρδο σε ροδέλες
3 ποτήρια φρέσκο γάλα (1,5% λιπαρά)

Εκτέλεση 

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια. Σοτάρουμε σκέτο το μπέικον και προσθέτουμε στο τέλος το σκόρδο. Ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια να σοταριστούν μαζί για ακόμα λίγα λεπτά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μισή μυζήθρα, τα 2 αυγά και ένα ποτήρι γάλα. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν και προσθέτουμε το μείγμα με το μπέικον και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε και η γέμισή μας είναι έτοιμη.
Σ’ ένα πυρέξ ρίχνουμε άλλο ένα ποτήρι γάλα και στρώνουμε τα φύλλα από τα λαζάνια. Σε κάθε στρώση λαζάνια, βάζουμε και μία στρώση από τη γέμιση. Στην τελευταία στρώση, έχοντας καλύψει με λαζάνια τη γέμιση, ρίχνουμε το τρίτο ποτήρι γάλα και την υπόλοιπη μυζήθρα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 1 ώρα και ένα τέταρτο.

πηγή: sintayes.gr