Υλικά
1 κοτόπουλο μεγάλο κομμένο σε 6-8 μερίδες
300 γρ. ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη *
1 κιλό πράσινες πιπεριές “κέρατα”
400 γρ. φέτα κομμένη σε μικρούς κύβους **
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλ. τσαγιού 1κόκκινο κρασί
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Πασπαλίζετε το κοτόπουλο με αλατοπίπερο και το σοτάρετε στο λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνετε το σκόρδο και ανακατεύετε για να ελευθερωθούν τα αρώματά του.
Προσθέτετε τη ντομάτα και όσο νερό χρειάζεται ώστε να καλυφθεί το κοτόπουλο. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Κατόπιν το βγάζετε από την κατσαρόλα αλλά αφήνετε μέσα τη σάλτσα του.
Αφαιρείτε τα κοτσάνια και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις σοτάρετε ολόκληρες μέσα σε λίγο ελαιόλαδο. Όταν πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και τις αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά.
Γεμίζετε τις πιπεριές με τη φέτα και τις στρώνετε στον πάτο της κατσαρόλας, μέσα στη σάλτσα. Τοποθετείτε τις μερίδες του κοτόπουλου από πάνω και, αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό. Σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να αναμιχθούν οι γεύσεις και να δέσει καλά η σάλτσα. Σερβίρετε με πιλάφι ή χυλοπίτες.
* Εναλλακτικά αντικαταστήστε τις φρέσκιες ντομάτες με 1 1/2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ.
** Προαιρετικά για τη γέμιση αντί για 400 γρ. τυρί φέτα, βάλτε 200 γρ. φέτα και 200 γρ. ανθότυρο.
πηγή: sintayes.gr