Κανελόνια με λουκάνικα

images_kanelonia-me-loukanika-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

1 πακέτο κανελόνια 
340 γρ λουκάνικα χωριάτικα ψιλοκομμένα (1 πακέτο)
100 γρ τυρί κρέμα 
100 γρ κασέρι τριμμένο
250 γρ τυρί γκούντα τριμμένο
1 τεμ αυγό 
1 τεμ πράσο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουτί ντοματάκι κον κασέ πολτοποιημένο στο μπλέντερ
250 ml γάλα 
50 γρ βούτυρο 
1 τεμ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4 κ.σ κόκκινο ή ροζέ κρασί 
Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη – δυόσμος

Εκτέλεση 

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λουκάνικα,το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το πράσο. Τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και βάζουμε τα το αλάτι, το πιπέρι,την ρίγανη,τον δυόσμο,τον ψιλοκομμένο μαϊντανό,το μισό ντοματάκι κον κασέ (που το δουλέψαμε λίγο στο μπλέντερ), ανακατεύουμε κι αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει προσθέτουμε το μισό από τα τριμμένα τυριά και το τυρί κρέμα, το αυγό και τα ανακατεύουμε καλά. Ξεκινάμε να γεμίζουμε τα κανελόνια μας. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, απλώνουμε λίγη ντομάτα στον πάτο και στρώνουμε τα κανελόνια στην σειρά κολλητά το ένα με το άλλο. Βάζουμε το υπόλοιπο ντοματάκι από πάνω τους, πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά και τέλος περιχύνουμε με το γάλα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να μαλακώσουν τα κανελόνια. Στα πρώτα 20 λεπτά τα ψήνουμε σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και μετά το αφαιρούμε.Σερβίρονται ζεστά και τα απολαμβάνουμε.

* Η συγκεκριμένη δοσολογία γεμίζει 24 κανελόνια.

πηγή: chefoulis.gr