Υλικά
6-7 τεμ πορτοκάλια χοντρόφλουδα
1 κιλό ζάχαρη
800 ml νερό
2 κ.σ λεμόνι από τον χυμό του
4-5 τεμ γαρύφαλλα
Εκτέλεση
Πλένουμε τα πορτοκάλια μας ,τα τρίβουμε στον τρίφτη ελαφρώς (όχι πολύ, να μην φανεί η σάρκα) , τα χαράζουμε και τα καθαρίζουμε. Κόβουμε σε λωρίδες τις φλούδες ,τις τυλίγουμε σε ρολό και με την βοήθεια βελόνας και κλωστής τα δένουμε και τα κρατάμε σταθερά ενώνοντας όλα τα ρολά μαζί με αυτόν τον τρόπο. Τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο, έτσι σφιχτά όπως τα δέσαμε με την κλωστή, σε κατσαρόλα με νερό ίσα να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Πετάμε το νερό και τα ξαναβράζουμε σε νέο νερό για άλλα 5 λεπτά και ξαναπετάμε το νερό. Αυτή την διαδικασία την επαναλαμβάνουμε 3 – 4 φορές για να ξεπικρίσουν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 800 ml νερό με την ζάχαρη, προσθέτουμε και τις βρασμένες φλούδες στραγγίζοντας τα περιττά υγρά με το χέρι μας κι αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε την φωτιά ,προσθέτουμε τα γαρύφαλλα και το αφήνουμε να βράσει για 40-45 λεπτά περίπου, μέχρι να αρχίσει να γίνεται πηκτό (ανάλογα πόσο πηκτό θέλουμε να είναι). Στα τελευταία 5 λεπτά βρασίματος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά. Αφαιρούμε την κλωστή που τα δέσαμε τραβώντας την και γεμίζουμε γυάλινα βάζα με το γλυκό μας. Κλείνουμε το καπάκι και γυρίζουμε τα βάζα ανάποδα. Αφήνουμε να κρυώσει κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
πηγή: chefoulis.gr