1.Βοηθούν στην πρόσληψη των καρδιακών παθήσεων
Οι έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση χυμού από παντζάρι βοηθά στην πρόληψη της καρδιακής νόσου και την μείωση της αρτηριακής πίεσης. Τα παντζάρια περιέχουν ορισμένα φυτοθρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη C και το μαγνήσιο τα οποία συμβάλλουν στην προώθηση ενός υγιούς καρδιακού συστήματος. Έρευνα του Queen Mary University of London έδειξε ότι όσοι έπιναν ένα ποτήρι 250ml χυµού παντζαριού πετύχαιναν µείωση της πίεσής τους εντός 24 ωρών χάρη στο νιτρικό άλας που περιέχει το κατακόκκινο λαχανικό.