Για πολλά χρόνια οι αθλούμενοι έτρωγαν ασπράδια αυγών για να βελτιώνουν την μυϊκή τους ανάπτυξη λόγω της περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνη.
Πολλοί πετούσαν τον κρόκο επειδή περιείχε λίπος και χοληστερίνη αλλά τώρα ας μην βιαστούμε να τον πετάξουμε.
Πρόσφατες έρευνες, εξήγαγαν το συμπέρασμα ότι τα ακόρεστα και κεκορεσμένα λίπη που υπάρχουν στα αυγά μας κάνουν καλό και επιπλέον δεν αποθηκεύονται τόσο εύκολα υπό την μορφή λίπους.
Έχει επίσης βρεθεί ότι η χοληστερίνη που βρίσκεται στον κρόκο των αυγών δεν αυξάνει την χοληστερίνη LDL (δηλαδή την κακή χοληστερίνη) που είναι η αιτία πολλών καρδιοαγγειακών παθήσεων.
Τρώτε λοιπόν ολόκληρα αυγά με τα γεύματά σας αλλά όπως πάντα μην το παρακάνετε.
Tip. Για κάθε τρία ασπράδια αυγών προσθέτετε και έναν κρόκο ώστε η ομελέτα σας να είναι πιο νόστιμη.
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος