Υλικά
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλο
2 κούπες γάλα
2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο
2 κ. σ. σιμιγδάλι ψιλό
½ λίτρο σπορέλαιο
Αλάτι
Για τη sauce
5 κ. σ. Τοtal
1 αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
1 κ. σ. μαγιονέζα
1/2 κ. γ. καπνιστή πάπρικα
Εκτέλεση
Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μπαστουνάκια και τα αλατίζουμε.
Αναμειγνύουμε σε μπολ το καλαμποκάλευρο με το σιμιγδάλι και πανάρουμε στο μείγμα το κοτόπουλο. Τινάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου να φύγει το περιττό αλεύρι και τα βουτάμε στο γάλα.
Αλευρώνουμε μια φορά ακόμη και αφήνουμε τα κομμάτια στο ψυγείο για λίγο.
Τρίβουμε το αγγουράκι τουρσί και το ανακατεύουμε σε μπολ με το Total. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα και την καπνιστή πάπρικα. Ανακατεύουμε τα υλικά της sauce καλά.
Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα τοποθετώντας στο πλάι της ένα μπολάκι με την πικάντικη sauce.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟ