Υλικά
1 φλ. τ. πλιγούρι
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 κίτρινη πιπεριά
1 μεγάλο κολοκυθάκι
1 μεγάλο κρεμμύδι
5 λιαστές ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ. σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ. σ. φρέσκος βασιλικός
1/3 φλ. τ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κ. σ. ξίδι βαλσαμικό
150 γρ. Total
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες και το αφήνουμε να στραγγίξει και να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C.
Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Τρίβουμε το σκόρδο και το χτυπάμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα αντικολλητικό ταψάκι βάζουμε απλωτά όλα τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε καλά με το μείγμα ελαιόλαδου και σκόρδου.
Τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου. Χτυπάμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το ξίδι.
Ανακατεύουμε το πλιγούρι με τα ψημένα λαχανικά και τους χυμούς του, το λαδόξιδο, το Total, το βασιλικό που έχουμε ψιλοκόψει, και το μαϊντανό.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟ