Υλικά
1 ποτήρι νερού ρύζι (ρύζι για πιλάφι)
1 ποτήρι ρεβύθια βρασμένα
2 κ.σ βούτυρο
2 1/2 ποτήρια νερό (χλιαρό)
1 τεμ κύβος λαχανικών
Αλάτι – πιπέρι
2-3 σταγόνες λεμόνι
Eκτέλεση
Από το προηγούμενο βράδυ μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό και το πρωί αδειάζουμε το νερό που μούσκεψαν και τα βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσουν (αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα ταχύτητος θέλουν 20 λεπτά). Μουσκεύουμε το ρύζι σε χλιαρό και αλατισμένο νερό για μισή ώρα, το ξεπλένουμε με νερό και το αφήνουμε να στραγγίξει. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το ρύζι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του για 2 – 3 λεπτά. Λιώνουμε τον κύβο λαχανικών στα 2 1/2 ποτήρια χλιαρού νερού και το προσθέτουμε στο ρύζι μας μαζί με το λεμόνι. Αλατοπιπερώνουμε και μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε τα ρεβύθια κι αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να τραβήξουν όλα τα υγρά τους.Το κατεβάζουμε από την φωτιά, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας ,για να παραμείνει σπυρωτό το ρύζι μας και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
πηγή: chefoulis.gr