Πατάτες με κιμά στον φούρνο

images_4_patates-me-kima-ston-fourno-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

3 κ.σ κοφτές βούτυρο 
2 τεμ κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος 
1 1/2 κιλό πατάτες κομμένες ροδέλες
1 κουτί ντοματάκι κον κασέ διαλυμένο στο μπλέντερ
1 κ.σ ντοματοπολτό 
100 γρ τυρί φέτα τριμμένη
200 γρ κασέρι τριμμένο
Αλάτι – πιπέρι – κανέλα
1 τεμ κύβο λαχανικών
Νερό όσο χρειαστεί

Εκτέλεση 

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για να τα σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν. Μετά σοτάρουμε και τον κιμά καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και λίγο κανέλα κι ανακατεύουμε. Βάζουμε το διαλυμένο στο μπλέντερ ντοματάκι κον κασέ, τον ντοματοπολτό, 1 ποτήρι νερό ,τον κύβο λαχανικών και τις πατάτες κι αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά (παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί κι άλλο νεράκι). Αδειάζουμε την μισή δόση σε πυρίμαχο σκεύος ,προσθέτουμε την τριμμένη φέτα ενδιάμεσα,το μισό τριμμένο κασέρι και στη συνέχεια αδειάζουμε την υπόλοιπη δόση κιμά με πατάτες, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι ,το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει. Τρυπάμε με ένα πιρούνι τις πατάτες να δούμε αν είναι μαλακές και είναι έτοιμο να το σερβίρουμε ζεστό.

πηγή: chefoulis.gr