Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
1 μικρό γιαούρτι στραγγιστό
1 Αγγούρι
1/2 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
1 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ξύδι
1 1/2 κ.γ αλάτι
1 ματσάκι μαϊντανός
Οδηγίες
Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες , τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε. Αφού ψηθούν τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τις λιώνουμε με το πιρούνι. Καθαρίζουμε το αγγούρι , το τρίβουμε στον τρίφτη και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει. Λιώνουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στις μελιτζάνες. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αγγούρι, το ξύδι, το γιαούρτι, το αλάτι και το λάδι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά. Πλένουμε τον μαϊντανό, τον ψιλοκόβουμε και πασπαλίζουμε την σαλάτα μας.
πηγή: chefoulis.gr