Κανελόνια με σπανάκι

images_8_kanelonia-me-spanaki-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

1 πακέτο κανελόνια 
250 γρ φέτα θρυμματισμένη
100 γρ τυρί κρέμα 
250 γρ κασέρι πικάντικο τριμμένο
600 γρ σπανάκι φρέσκο ή εμπορίου σε φύλλα
2 τεμ ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 τεμ κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 τεμ αυγό 
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
200 ml γάλα 
50 γρ βούτυρο 50 γρ
Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση 

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια μας (ξερό και φρέσκα) ψιλοκομμένα,τα σοτάρουμε μέχρι να αποκτήσουν μια γυαλάδα και προσθέτουμε το σπανάκι (αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο σπανάκι το καθαρίζουμε και το πλένουμε πριν), τον άνηθο και τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να τραβήξουν όλα τα υγρά τους. Κατεβάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε την πρώτη ψιλοκομμένη ντομάτα στον πάτο. Στο σπανάκι μας που έχει κρυώσει ρίχνουμε το αυγό,τα τυριά,(κρατάμε μισό από το κασέρι για το τέλος) αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Γεμίζουμε εύκολα τα κανελόνια μας βάζοντας την γέμιση σε κορνέ μιας χρήσης (αν δεν έχουμε τα γεμίζουμε με ένα μικρό κουταλάκι). Στρώνουμε τα κανελόνια στο πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο κι από πάνω απλώνουμε την δεύτερη πολύ ψιλοκομμένη ντομάτα. Περιχύνουμε με το γάλα και τέλος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι που κρατήσαμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να μαλακώσουν τα κανελόνια. Στα πρώτα 20 λεπτά τα ψήνουμε με αλουμινόχαρτο και μετά το αφαιρούμε.Σερβίρονται ζεστά και τα απολαμβάνουμε.

* Η συγκεκριμένη δοσολογία γεμίζει 21 κανελόνια.

Πηγή: chefoulis.gr