Υλικά
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ κούπα γάλα
2 κ.σ ζάχαρη
2 κ.σ λευκό ξίδι
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ σόδα
½ κ.γ αλάτι
1 αυγό
2 κ.σ λιωμένο βούτυρο
1 κ.σ ελαιόλαδο για το ψήσιμο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γάλα με το ξίδι και το αφήνουμε για 5 λεπτά προσθέτουμε στο υγρό μίγμα το αυγό και το βούτυρο. Ύστερα προσθέτουμε και στα στερεά υλικά το αλεύρι το μπέικιν τη σόδα τη ζάχαρη και το αλάτι ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το λαδάκι να κάψει για λίγη ώρα και προσθέτουμε περίπου 1 ½ κ.σ από τη ζύμη όταν αρχίσει να βγάζει φουσκάλες είναι έτοιμη για να την γυρίσουμε από την άλλη πλευρά, αφήνουμε για 3 λεπτά περίπου να ροδίσει και είναι έτοιμη. Συνοδεύεται υπέροχα με σιρόπι maple, μαρμελάδα ή πραλίνα!!!
Απο τη συντακτική ομάδα του dietup.gr