Υλικά
1/2 κιλό γίγαντες
1 κρεμμύδια ξερά
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
2 κ.σ ντοματοπολτός
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι άνιθο
1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 1/2 κ.σ πιπέρι κόκκινο γλυκό
Αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε τους γίγαντες και τους βάζουμε από το βράδυ να μουλιάσουν. Την επόμενη μέρα τους βράζουμε ελάχιστα και ρίχνουμε το πρώτο νερό. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό , προσθέτουμε τους γίγαντες και τους αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν σε χαμηλή θερμοκρασία. Κόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε ροδέλες,τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι και τα σοτάρουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε τους γίγαντες, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον ντοματοπολτό,τον μαϊντανό, τον άνιθο, το πιπέρι και το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μείνουν με το λάδι τους. Μπορούμε να τα βάλουμε τα υλικά μας σε ένα ταψί και να τα ψήσουμε στον φούρνο για 10 λεπτά ή να τα αφήσουμε στην κατσαρόλα.
πηγή: chefoulis.gr