Υλικά
4 αβγά
½ φλιτζάνι ψιλή ζάχαρη
1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. σούπας κακάο σε σκόνη
¾ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι Total
Ζάχαρη, κατά προτίμηση
Μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ, χτυπάτε τα αβγά με ½ φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο, και στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι και το κακάο για να πάρει το μείγμα μία μαστιχωτή υφή.
Αδειάζετε το μείγμα σε μια αντικολλητική φόρμα για κέικ και ψήνετε στους 180°C για περίπου 30 λεπτά, ίσα-ίσα να ψηθεί.
Ρολάρετε το κέικ και το αφήνετε να κρυώσει.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτετε το γιαούρτι, το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη. Συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να σταθεί το μείγμα.
Για να φτιάξετε το γλυκό, ξεδιπλώνετε το ρολό και απλώνετε το μείγμα.
Ρολάρετε ξανά το κέικ. Βάζετε στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρετε.
Για μια πιο χριστουγεννιάτικη νότα, μπορείτε να διακοσμήσετε το ρολό με σοκολάτα και/ή ζάχαρη άχνη. Μπορείτε επίσης να βάλετε και μερικά φρέσκα μούρα μέσα στην κρέμα πριν ρολάρετε το κέικ.