6. Χωρίστε το πιάτο σας σε 3 μέρη
Γεμίστε το 1/3 του πιάτου σας με πρωτεΐνη (κρέας, κοτόπουλο, ψάρι), το 1/3 με λαχανικά και το υπόλοιπο με κάποιο άλλο συνοδευτικό δημητριακό. Όταν χωρίζετε το πιάτο σας και βάζετε ακριβώς την ποσότητα που σας αναλογεί, αρκείστε σε αυτήν. Στην αντίθετη περίπτωση όπου βρίσκεστε σε ένα τραπέζι με διάφορα ειδών πιάτων μπροστά σας «τσιμπολογάτε» λίγο από κάθε πιάτο με αποτέλεσμα να καταναλώνετε πολλές περισσότερες θερμίδες από αυτές που θα καταναλώνατε αν είχατε μια ακριβή ποσότητα φαγητού στο πιάτο σας.