Χριστουγεννιάτικη παντζαροσαλάτα με κουκουνάρια

images_2_patzarosalata-me-koukounaria-chefoulis.gr_.jpg
Υλικά
 
3 παντζάρια βρασμένα και κομμένα σε κύβους
1 μήλο μεγάλο κομμένο σε κύβους
1κ.σ κουκουνάρια
4-5 κ.σ μαγιονέζα
3 φλιτζάνια μαϊντανό 3 ψιλοκομμένος
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλάτι
2-3 κ.σ ξύδι
 
Εκτέλεση 
 
Καθαρίζουμε τα παντζάρια, τα κόβουμε στα τέσσερα και τα βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν (στην χύτρα θέλουν μόνο 10 λεπτά) και μετά τα κόβουμε σε κύβους. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλάτι, το ξύδι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε το μήλο ψιλοκομμένο, ένα φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα κουκουνάρια, την μαγιονέζα και τα ανακατεύουμε. Στολίζουμε γύρω -γύρω στην πιατέλα με τον υπόλοιπο μαϊντανό, στο κέντρο βάζουμε τα παντζάρια μας και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα την σερβίρουμε.