Ρύζι Χριστουγέννων

images_3_rizixmas.jpg
Υλικά
 
200 γρ βούτυρο
1 κιλό κιμά χοιρινό
200 γρ κουκουνάρια
100 γρ σταφίδες
1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί
500 γρ ρύζι κίτρινο
1 1/2 κ.γ αλάτι
1 κ.γ πιπέρι 
1/2 κ.γ κανέλα
1 Κύβος κότας λιωμένο σε νερό
200 γρ κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
 
Εκτέλεση 
 
Έχουμε χαράξει τα κάστανα και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με πολύ νερό για 10 λεπτά περίπου και μόλις είναι έτοιμα τα καθαρίζουμε. Σε μια ρηχή κατσαρόλα βάζουμε να κάψουν 100 γρ από το  βούτυρο, προσθέτουμε τον κιμά, τον σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τα κουκουνάρια, τις σταφίδες και το μισό ματσάκι από τον  άνιθο που έχουμε ψιλοκόψει. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ρύζι, το υπόλοιπο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και τον κύβο λιωμένο σε νερό (1 ποτήρι νερού περίπου). Χαμηλώνουμε την φωτιά. Μόλις πάρει 2 βράσεις προσθέτουμε τα καθαρισμένα κάστανα που τα έχουμε κόψει σε μικρά τεμάχια. Ανακατεύουμε και παρακολουθούμε το φαγητό να μην μείνει χωρίς ζωμό. Αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να βράσει . Βγάζουμε το ρύζι και το βάζουμε σε μια φόρμα στρογγυλή από κέικ με τρύπα στην μέση , το πατάμε με ένα κουτάλι να στρώσει καλά. Αναποδογυρίζουμε την φόρμα σε μια πιατέλα στρογγυλή , στολίζουμε με τον υπόλοιπο άνιθο και σερβίρουμε.
 
πηγή: chefoulis.gr