Υλικά
6 τεμ. γλυκοπατάτες κόκκινες
1 τεμ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1/2 κ.γ πάπρικα γλυκιά-καυτερή
100 γρ τυρί φέτα τριμμένη
4 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένα
1 πρέζα τζίντζερ
1 τεμ. πιπεριά Φλωρίνης για γαρνίρισμα
2-3 κ.σ μαργαρίνη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες,τις πλένουμε και τις βάζουμε σε κατσαρόλα βαθιά με αρκετό νερό αλατισμένο να βράσουν και να μαλακώσουν πολύ. Τις βγάζουμε από την φωτιά και τις αφήνουμε να κρυώσουν.Τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ και με το μίξερ (ή λίγες λίγες κομμένες σε μικρότερα κομμάτια σε μπλέντερ) τις πολτοποιούμε.Το νερό το κρατάμε και προσθέτουμε λίγο λίγο στον πουρέ μέχρι να έχουμε έναν πουρέ ούτε πολύ νερουλό ούτε πολύ πηκτό. Προσθέτουμε την πάπρικα γλυκιά και καυτερή,το τζίντζερ,το κρεμμύδι ψιλοκομμένο,το σκόρδο λιωμένο,τη μαργαρίνη κι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Τέλος αλατίζουμε αν χρειαστεί. Αδειάζουμε τον πουρέ σε ένα μπολ και τρίβουμε από πάνω την φέτα. Ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την πιπεριά Φλωρίνης. Συνοδεύει υπέροχα γαλοπούλα ή ψητό κρέας.