Υλικά
(για 4-6 άτομα)
300γρ. Μακαρόνια (νούμερο 3)
1 αυγό, χτυπημένο
150γρ. Τυρί τριμμένο
400γρ. Ντομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους και τεμαχισμένες σε μικρά κομμάτια
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
½ κουτάλι του γλυκού αλάτι
½ κουτάλι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
30γρ. Βούτυρο, τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
2. Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, στραγγίστε τα και ξεπλύνετε τα με κρυο νερό
3. Ανακατέψτε το αυγό, το τυρί, τις ντομάτες, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι μαζί.
4. Απλώστε τα μακαρόνια σε ένα ταψί και καλύψτε τα με το μείγμα από τυρί και ντομάτα.
5. Απλώστε του βούτυρο απο πάνω και τοποθετήστε το στο φούρνο μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί–καφέ χρώμα
(12-15 λεπτά).
6. Σερβίρετε το ζεστό!
RD, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
πηγή: Ozge Samanci, Sharon Croxford (2007),Flavours of Istanbul, A selection from original 19th century Ottoman recipes, PMP publishing group.